12 Kasım 2016

KARAMELİZE SOĞANLI VE ROKFORLU MİLFÖY TART

Ne  lazım?

4 adet milföy hamuru

2 adet kırmızı soğan
2 diş sarımsak
1 dal biberiye
3-4 dal taze kekik
1 tatlı kaşığı esmer şeker
80 gr krem beyaz peynir
100 gr rokfor peyniri
1 yumurta sarısı
Kayısı marmeladı
Zeytinyağı
Tuz-karabiber

Arife Tarif
  • Kırmızı soğanları piyazlık veya halka halka doğrayın.
  • Soğanları alüminyum folyoya alın ve üzerine kekik, biberiye, tuz, karabiber, esmer şeker, sarımsak ve 2 çorba kaşığı zeytin yağını ekleyin. 
  • 4 tarafını sarıp paket yapın ve 200C fırında 25-30 dk. karamelize olan dek pişirin.
  • Rokforu krem beyaz peynirle karıştırın.
  • Her bir milföy hamurunu biraz unlayıp tezgahta kare şekilde büyüterek açın. Bıçak ile fazlalıkları alıp tam kare şekil verin. 2 cm içeriden dört kenara da boyuna kesikler atın ancak bu kesiklerin uçlarını köşelerde birleştirmeyin.  Kare içinde köşeleri birleşmemiş bir kare olacak. Sonra çapraz karşılıklı iki köşeyi tam keserek birleştirin. İki çapraz köşeyi birbirinin üzerinden atlatarak karşılıklı köşelere alın. Ortada bir havuz olmuş olacak.
  • Ortasına çatalla delikler aç, kenarlara yumurta sarısı sür.
  • Ortadaki alana kayısı marmeladı, peynir ve karamelize soğan karışımını koyun. 
  • 200C de fırının en alt rafında 10-15 dk pişirin.

Hiç yorum yok: